IMUNE ReNewLife - összetevők jelentősége

Telomer - az élethosszunkat meghatározó biológiai óra
Telomerek - ki más tudná a legjobban bizonyítani a hosszabb telomerek működését, ha nem a 97-108 éves emberek? A The Journals of Gerontologyban megjelent anyagban az egészséges idős emberek és a rossz állapotban lévő idősek telomerjeit hasonlították össze. Röviden: az egészséges szívű, tiszta gondolkodású, normális vérnyomású és jó tüdejű idős emberek telomerjei sokkal hosszabbak voltak, mint azoké, akik ugyanilyen idősek voltak, ám rossz állapotban. Az University of Southern California jelentésében: “A telomeráz enzim jelenlétében a sejtek nem veszítik el az osztódási és növekedési képességüket, stressz hatására sem. A telomeráz enzimmel való kezelés esetében lehetséges, hogy a sejtek fiatalon tarthatóak.”

TELOMER - A BIOLÓGIAI ÓRÁNK

​Kleine-Gunk professzor anti aging előadása az öregedési folyamatokat épp úgy közelíti meg, mint az egészségügy a betegségeket: tárjuk fel a kiváltó okokat, majd törekedjünk azok enyhítésére, megeszüntetésére. Nem logikus?

2009-ben orvosi Nobel-díjat kapott az a felismerés, amely a sejtek élettartamát összekapcsolja a telomerek hosszával. Milyen tényezők befolyásolják a sejtek várható élettartamát? Miként tudjuk ezeket a tényezőket befolyásolni, ezáltal fiatalos öregkort elérni? Erről szól a professzor előadása, amelyből bő 7 perces videóban a telomereket ismerhetjük meg, valamint szerepüket az öregedési folyamatokban.

Ezúton is köszönetet mondunk Bocsné Gruff Renátának az élvezetes előadás színvonalas fordításáért! A teljes előadás itt megtekinthető: >>>

A telomerázra ható növények közül az egyik legaktívabban kutatott az Astragalus membranaceus, magyar nevén baktövis vagy kínai csüdfű. A növény kínai neve huang qi, vagyis a qi (csí, magyarul életerő) erősítője, ami összefüggésbe hozható újonnan felismert hatásával.
Astragalus.jpg
A baktövis telomerhosszabbító, telomerázt aktiváló hatását több kutatás alátámasztja. Emellett rendelkezik immunszabályozó, antioxidáns, gyulladáscsökkentő, idegsejtvédő hatásokkal is. És ami nagyon fontos: kísérleti körülmények között a daganatos sejtek ellen hatott, azaz úgy tűnik, a telomerázműködést fokozó hatás a ráksejtek esetén nem érvényesül, azaz a kezelés hatására nem fokozódik a daganatsejtek szaporodása. A csüdfű hatóanyagainak kutatása intenzíven zajlik, és bizonyos vegyületek hatását már emberen is tesztelték, visszaigazolva a kedvező aktivitásokat.

Magyar kutatók véleménye a baktövis kivonat hatásáról az öregedési folyamatok ellen

Dr. Székács Béla gerontológus professzorral beszélgettünk az öregedés kutatásáról, valamint arról, hogy ő maga milyen kutatási eredményeket tapasztalt saját pályája során. Néhány munkatársával az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordított az astragalus (baktövis) növényváltozatok jótékony hatásainak szakirodalmi nyomonkövetésére.

Igazolódott a telomer-rövidülést fékező baktövis hatás ígérete?

Prof. Dr. Székács Béla: Többfajta vizsgálati megközelítésben is kapott alátámasztást  ez az ígéret. Persze messzemenően óvakodnék olyan következtetéstől, hogy egy-két hét baktövis kivonat használat miatt máris garantáltan egy évtizeddel hosszabb életre számíthatok, vagy most azonnal egy-két évet fiatalodok. Sokkal nagyobb jelentőségű ígéret - legalább is az én olvasatomban -, hogy a szer hatására kitolódhat az öregedés azon fázisa, amikor a biológiai állapot még jó minőségű, egészséges öregedésnek felel meg, nem pedig felgyorsult öregedéssel jellemezhető - amely a sejtek, szövetek és szervek nagyfokú sérülékenysége miatt létrejött betegségek halmazával és kritikus életminőség romlással jár együtt.

öregedés_1.jpg

Mik voltak az Önt leginkább meggyőző vizsgálati eredmények?
 

Prof. Dr. Székács Béla: Erre nem könnyű válaszolni, ezért három pontban foglalom össze a legfőbb eredményeket:

 

1. A vizsgálatok alapján igazolttá vált az, hogy különböző fejlettségű állati szervezetek sejtjeiben a telomer hossza statisztikailag fordított összefüggést mutat a biológiai öregedés mértékével. Hangsúlyozandó azonban, hogy emberben ez az összefüggés  egyelőre még nagy szórást mutat, így az egyedek közötti jelentős különbségek miatt nem lehetséges, hogy  egy 40-50 éves személyt telomer- hossza alapján felelősséggel véleményezhessünk biológiai megöregedése fokáról.

 

2. Baktövis-telomer kivonatnak az emberi sejtekre gyakorolt pozitív hatásáról két tudományos eredmény is felmutatható. MINDKÉT ESETBEN MEGFIGYELHETŐ VOLT A BAKTÖVIS KIVONATTAL KEZELT EMBEREKNÉL AZ ÖREGEDÉS HANYATLÁSA.

 

3. Ugyan még nem rendelkezünk sokéves emberi megfigyelésekkel, de bizonyítékok már ma is elérhetőek arra vonatkozóan, hogy a baktövis kivonat adott feltételrendszerű alkalmazásával a maximális élethossz növelése helyett inkább a nagyon is fontos  egészséges öregedési szakasz biztosítására, a felgyorsult öregedés gátlására vannak elérhető kilátások.

Forrás: webbeteg.hu - a cikk a képre kattintva megtekinthető

A HáziPatika.com írása a telomerekről

A progéria egy rendkívül ritka genetikai betegség: nagyjából 4-8 millió újszülött közül egy szenved ebben a kórban. Az érintett gyermekek sokkal gyorsabban öregszenek, a legtöbben a tinédzserkor kései szakaszát sem élik meg.

​"Ezek a gyerekek szívrohamban vagy stroke miatt halnak meg alig 13-15 éves korukban. Habár a jelenlegi elérhető kezelések hasznosnak mondhatók, valójában csupán átlagosan 1-2 évvel képesek meghosszabbítani a betegek életét.

 

Szerettünk volna valami olyasmit megalkotni, ami lehetővé teszi, hogy ezek a gyerekek tovább éljenek, valamint ami az életminőségüket is jobbá teszi. Ezért kezdtük el vizsgálni a progériában szenvedők sejtjeit, és kutatni azt, miként javíthatnánk a sejtek működésén" - mondta el dr. John Cooke, a Houstoni Metodista Kutatóintézet kardiovaszkuláris betegségekkel foglalkozó tudományos részlegének osztályvezetője.

Dr. Cooke és csapata a telomerekre fókuszált a kutatás során. Ahogy az emberi szervezet öregszik, a telomerek hossza megrövidül. A kutatók megfigyelték, hogy a telomerek a progériában szenvedő gyerekeknél alapvetően is rövidebbek. 

idos_kez_zsebora_n.jpg

A vizsgálatok kimutatták, hogy a telomeráz enzim jelenléte a sejtekben már néhány nap alatt is lényeges hatást fejt ki a sejtek élettartamára és működésére.

 

Forrás: HáziPatika.com - a cikk a képre kattintva megtekinthető

A Természetgyógyász Magazin írása a telomerekről

 

jól összefoglalja azokat a kutatási eredményeket, amelyekért 2009-ben egy kutatócsoport Nobel-díjat kapott. A felismerés tehát nem új, de idő kellett, mire az elmélet a gyakorlatban is igazolást nyert.

Természetgyógyász-Magazin.png

Az alábbiakban rövid kivonatok olvashatók a cikkből, amelyben számos utalás található olyan népbetegségekre, mint daganat, cukor, vérnyomás, ízület, csontritkulás, tehát akit a terápiás alkalmazás is érdekel, annak mindenképp ajánlott elolvasni a teljes cikket.

A teljes cikk a képre kattintva olvasható. Nem ez az egyetlen, több, mint 12 000 publikáció található a témában, számtalan nyelvre fordítva. A cikket annyival érdemes kiegészíteni, hogy az öregedési folyamat komplex, több tényezőn múlik. Ezek jelentős részé a tudmány már feltárta, Dr. Kleine-Gung professzor nagyszerűen össze is foglalja.

"Az orvostudomány mindinkább arrafelé halad, hogy megfejtve a szervezet öngyógyító titkait, annak munkáját segítse, az öregedést és az abból következő betegségek kialakulását gátolja. Ennek a hétköznapokban még kevés eredményét látjuk, de a kutatások biztatóak. Dr. Ed Park amerikai orvos, az orvosi tudományok doktora könyvben foglalta össze tapasztalatait, amelyeket dr. Földes László orvos-természetgyógyász segítségével adunk közre. 

A telomér hosszát ma már tudják mérni, és ez a biológiai életkorra jellemző adat. Bizonyított tény, hogy a TA65 szedése megfelelő adagolásban hosszabb távon kimutathatóan növeli a telomért.

Dr. Park négy különböző hatásmechanizmusra ír példát a telomeráz aktiválásával kapcsolatosan.

1. A megelőzés. 77 éves férfi páciensénél megmérték a telomér hosszúságát, 4100 bázispár volt, ami már eléggé rövid, de megfelel az életkorának. Ezután rendszeresen szedni kezdte a telomerázaktivátort. Két évvel később, 79 esztendős korában 5400 bázispárt mértek nála, ami egy átlagos 60 éves telomérhossza. Vagyis két év alatt tizenhét évet fiatalodott. Nem rossz!

 

2. Gyorsabb sejtosztódás. Két dolgot is megfigyeltek a TA65 alkalmazásakor: a páciensek sokkal nyugodtabban aludtak, és az összes seb, sérülés a testükön feleannyi idő alatt gyógyult meg. Dr. Park szerint ez összefügg azzal, hogy a telomeráz aktiválása révén szükség esetén gyorsabb a sejtosztódás, továbbá az alvás alatti regeneráció. A fiziológiás folyamatok nagy része az alvás során zajlik, a pihenés minősége tehát meghatározza az egészséget.

 

3. Nagy változások. Bár teljesen különböző pácienseknél, különböző élethelyzetekben alkalmazták a telomerázaktivátort, azt tapasztalták, hogy a páciensek más területeken is életük javulásáról számoltak be. Viselkedésük lágyabbá, megértőbbé vált, nőtt az energiaszintjük és emelkedett a libidójuk, a szexuális aktivitásuk. Már néhány napos adagolás után beszámoltak ilyen változásokról, de néhány hét után ezt határozottan érzékelték. Fiatalabbnak, egészségesebbnek érezték magukat. Akik hosszabban szedték a TA65-öt, azok arról számoltak be, hogy mások sokkal fiatalabbnak látják őket, életkorukat kevesebbnek saccolják az új ismerősök. Javul a bőrük minősége, gyorsabban nő és erősebb a hajuk és a körmük. Nő a fizikai teljesítményük. Sokan kedvet kapnak a sportoláshoz, a meditációhoz, új hobbit találnak vagy régi dédelgetett álmukat valósítják meg.

 

4. Apoptózis, időzített sejthalál. Azt figyelték meg, hogy a telomeráz aktiválásával egyidejűleg gyorsabbá válik a sérült, fölöslegessé vált sejtek pusztulása. Sokan számoltak be súlyvesztésről, szemölcsök eltűnéséről vagy kisebbedéséről, a krónikus degeneratív elváltozások tüneteinek csökkenéséről. Megszűnt a fáradtságérzés, a kimerültség. Előfordult, hogy a már őszülő haj ismét színessé vált.

 

Egy 52 éves nő arról számolt be, hogy A-ról B-re nőtt a mellmérete. A férfiaknál javult a merevedés. Egy 41 éves elhízott pszichológusnő panasza az volt, hogy már két éve nem menstruál, holott gyermeket szerettek volna a férjével. A TA65 néhány hónapi szedése után helyreállt a női hormonok egyensúlya a szervezetében, és teherbe esett. 

 

Általánosságban összefoglalva: a páciensek, akik hosszabb ideig, 4-7 hónapig szedték a TA65 telomerázaktivátort, arról számoltak be, hogy kevesebbet, de sokkal pihentetőbben alszanak, frissebben ébrednek, mint korábban, aktívabbak a munkájukban, idegállapotuk jobb, stressztűrőbbek. Az emberek úgy írták le az állapotukat, hogy az folyamatosan olyan, mintha megittak volna egy pohár finom bort. Bőrük rugalmassá vált, ráncaik kisimultak, libidójuk a fiatalkori szintre emelkedett. Szükségtelennek érzik a stimulálók fogyasztását, többen leszoktak a kávézásról, a dohányzásról, és nincs igényük az alkoholra, vannak, akik áttértek a vegetáriánus étrendre, igényt éreztek a sportolásra vagy a meditatív tevékenységekre. Általánosságban véve az életük pozitív irányt vett.

– A TA65 nem akadályoz meg vagy gyógyít konkrét betegségeket – hívja fel a figyelmet dr. Park. – Az öregedés nem betegség!

 

Azután leírja kedvenc és a könyvében többször is emlegetett történetét: „A barátomnak van egy öreg Volvója. Megvan már vagy negyvenéves, és hárommilliónál is több mérföldet tett meg, de még mindig tökéletesen működik. Amikor megkérdeztem tőle, hogyan lehetséges ez, azt válaszolta: minden csak a karbantartáson, a rendszeres jó szervizelésen múlik! Hát így van ezzel az emberi szervezet is.”

Imune ReNewLife: sejtszintű tisztítás, táplálás, védelem és fiatalítás - mert minden a rendszeres karbantartáson múlik!

IMUNE ReNewLife - TÖBB, MINT TELOMERÁZ-AKTIVÁTOR

A képre kattintva további hasznos információkhoz juthatunk arról a 100% természetes készítményről, amely nemcsak az immunrendszerünk erősítésében segít, védi a szervezetünket a megbetegedésektől, de igazoltan lassítja az öregedési folyamatokat is.

ReNewLife_1.jpg

Ahogy az egészség is komplex, úgy az öregedés ellen is több szinten kell fellépni! Ebben segít az a több ezer hatóanyag, amelyeket a készítmény a telomeráz-aktivátor felül tartalmaz. Ezekről olvashatunk az alábbiakban.

Óriási felfedezés volt, amikor találtak egy természetes hatóanyagot, amelyik képes a telomeráz aktiválására, és így a telomér visszaépítésére. A természetes hatóanyagokat kutató Geron Corporation TA65 névre keresztelte ezt a molekulát, és több ezer klinikai vizsgálattal kimutatta, hogy a TA65 képes a telomér helyreállítására, így az öregedés lassítására, egyúttal az időskorral járó betegségek megelőzésére, illetve a betegek állapotának javítására.

Telomerek: ki más tudná a legjobban bizonyítani a hosszabb telomerek működését, ha nem a 97-108 éves emberek? A The Journals of Gerontologyban megjelent anyagban az egészséges idős emberek és a rossz állapotban lévő idősek telomerjeit hasonlították össze. Röviden: az egészséges szívű, tiszta gondolkodású, normális vérnyomású és jó tüdejű idős emberek telomerjei sokkal hosszabbak voltak, mint azoké, akik ugyanilyen idősek voltak, ám rossz állapotban. “A telomeráz enzim jelenlétében a sejtek nem veszítik el az osztódási és növekedési képességüket..."

Hármas hatás az algák révén: sejtszintű tisztítás, táplálás és védelem. Eltávolítják a méreganyagokat, megszüntetik a hiányállapotot és megvédik a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától. Erősítik a szervezet immunrendszerét és öngyógyító képességét, valamint jelentős antivirális hatással rendelkeznek (spirulina platensis, chlorella vulgaris, lithothamnium calcareum, haematococcus pluvialis algák).

 

​Polifenolok: elsősorban a gyulladásgátló hatásukat érdemes kiemelni. Az alacsony küszöbértékű gyulladásokat gyulladáskeltő citokinek okozzák, amelyek a szájban és fogakban található gyulladások, valamint a táplálékkal bevitt zsír és testzsír hatására alakulnak ki. Ezek a negatív tényezők lerövidítik a telomerek hosszát és a károsodás következtében sejtjeink gyorsabban öregszenek. Gyorsabban öregszünk, hamarabb betegszünk meg, és végül korábban halunk meg.

D-vitamin: megelőzi a csontritkulást, depressziót és a gyulladásokat! Ezen felül nagyban elősegíti az immunrendszer működését, így a szervezet védekezőképességét is támogatja. Ennek az az oka, hogy a fehérvérsejtek egyes fajtái, amelyek felelősek a baktériumok, illetve a vírusok elpusztításáért, a vér alacsony D-vitamin-koncentrációja esetén nem lendülnek akcióba, így a szervezet védtelen a különböző fertőzések, például légúti megbetegedések vagy a vírusok ellen!

Epigallocatechingallat (EGCG) - a zöld tea összetevője, aktiválja a szirtuinokat, meghosszabbítja az enzimek élettartamát. Ezen felül az EGCG késlelteti az öregedési folyamatokat, segíthet megelőzni a kóros véralvadást (szív- és érrendszer), segíthet megelőzni bizonyos rákos sejtek növekedését, megakadályozhatja az influenza kialakulást, rendelkezik antioxidáns hatással, csökkenti a koleszterin-szintet, hozzájárulhat a fogyáshoz, csökkenti az étvágyat. Gátolhatja a plakk kialakulását a fogakon, ezáltal elkerülhető a fogszuvasodás.

Imune ReNewLife 100%-osan természetes készítmény, a Német Anti Aging Társaság elnökének ajánlásával.

RNL_Premium.png