Imune hamisítványok és másolatok

A másolat nem más, mint tisztelgés az eredeti előtt

Csak azt hamisítják, csak azt másolják, ami tényleg jó! De a másolatokról ugyanez már nem mondható el. Általában háromféle másolattal találkozhatunk:

 - igénytelen, gyenge minőségű készítmény, adott esetben egészségre is ártalmas - már rövid távon érzékelhető ártalmas hatások

 - elfogadható minőség, de az eredetivel megszokott hatásokat nem hozza, adott esetben a töltősúly jóval kevesebb, miközben a kapszulák száma azonos, vagy akár jóval több, ami által a kapszulák kicsik, vagy aprók. Arányaiban több kapszulát eszünk és kevesebb algát, miközben az átlag fogyasztó az eredeti árból, tartalomból és minőségből indul ki összehasonlításkor.

 - minőséget igyekszik mutatni, de túlzásokba esik, "kényszeresen" jobbat akarva, mint az optimálisra hangolt eredeti. Ez túladagoláshoz vezethet, amelynek hatásai szintén súlyosak lehetnek - hosszabb távon jelentkező ártalmas hatások. Egy példa a sok közül a linkre kattintva: https://www.antioxidans.hu/sz%c3%bcks%c3%a9gtelen-%c3%a9s-k%c3%a1ros-a-t%c3%balzott-antioxid%c3%a1ns-bevitel.html


Azonban lehetnek olyan esetek, amikor az extra adag hatóanyag hasznos lehet. Pl. daganatos esetekben, kemó kezelés alatt / után a drasztikusan megemelt antioxidáns szintnek lehet jótékony hatása. Hasonló a helyzet az extra jóddal is, ami szintén előfordul egyes másolatokban. Terápiás esetben azonban mindig konzultáljunk az orvosunkkal, mert a jól megválasztott extra hatóanyagnak lehet jótékony hatása, egyébként akár épp az ellenkezője.

Az eredeti Green Gold Imune dobozán sokáig szerepelt a 18 év alatt a készítmény fogyasztása nem ajánlott felírat. Ez az ajánlott napi mennyiséget ne lépjük túl feliratra "szelídült". De ez is jelzi, hogy van egy határ, amit túllépni nem ajánlott, minden érzelmi alapú (pl. kedvencem az asztaxantin vagy más), vagy marketing célokat szolgáló hatásvadász bűvészkedésnek súlyos következményei lehetnek.

GYENGE HAMISÍTVÁNYOK

Az imune.bio weboldalon jutottunk hozzá ahhoz a hamis készítményhez, amelyet egy nemzetközileg ismert és elismert intézményben (Wessling Hungary Kft) bevizsgáltunk, alapvetően azzal a céllal, hogy egyértelmű megerősítést kapjunk a hamisítás tényére. A vizsgálati eredmény minket is meglepett, ugyanis a másolat jegyzőkönyvéből kiderül, hogy még azt sem tudták egyértelműen megállapítani, hogy a hamis készítményben alga van! Vélhetően az van, csak annyira gyenge minőségben, hogy az elbizonytalanította a vizsgálatokat végzőket.

​​

Bevizsgálás jegyzőkönyvei

Azonos hónapban gyártott eredeti és hamis Imune készítmény jegyzőkönyve az alábbiakban letölthető. A vizsgálatot kérő személy adatait töröltük a jegyzőkönyvből, mert nem járult hozzá az adatainak közléséhez.

VÉDEKEZÉS A HAMIS ÉS MÁSOLT TERMÉKEK ELLEN

Több jele is van a hamis termékeknek. Vannak, amelyek a töltősoron kerülnek címkézésre, az ilyen készítményeken a címke egyenletesen van felhelyezve. Viszont léteznek olyan változatok is, amelyekhez a töltést végző cég nem adja a nevét (okkal), ezért a címkék kézzel kerülnek fel, amely művelet magas számban a címke gyűrődéséhez vezet.

 

Laikus nem mindig képes az eredetit a hamistól megkülönböztetni. Épp ezért a gyártó egy ideje speciális hologramos címkével látja el a termékeket azokon a piacokon, ahol a hamisítás felmerül, így Magyarországon is, az ide szállított termékeket helyben címkéztetve a logisztikai partner által. Nem a hologramon van a lényeg, mert abból is létezik millióféle, ugyanis ezt nem dísznek szánja a gyártó. Speciális, a cég egyedi azonosítóját tartalmazó (BYAS logo), egyedi sorszámmal ellátott hologramos címke kell a dobozon szerepeljen, amely fotóját itt is láthatjuk. Ha a terméken nincs hologram, vagy az nem azonos a képen láthatóval, akkor az hamisítvány vagy másolat - akkor is, ha azon hologram is szerepel, de az a fotón láthatótól eltérő (de igyekszik hasonlítani rá).

Wellstar_LABEL_3.jpg
Imune_árnyalat_2.png

ÉREZNI A KÜLÖNBSÉGET!  - megtévesztett fogyasztók visszajelzései!

1. Boros doktornő ajánlására szereztem be egy doboz Imune algát. Mint később kiderült, ismerősömtől egy másolatot kaptam. Ekkor tanácsára közvetlenül a cégtől szereztem be a következő adagot, nem szerettem volna több pénzt kidobni. Azonnal érezhető volt a hatása, tényleg más, mint a másolat. (M. Marianna)

2. Többször próbáltam elérni telefonon sajnos nem sikerült. Kértem minden esetben hívjon vissza mert nagyon fontos. Kérdésem első kitől származik az Imune Alga! Én nagyon régóta szedem mivel nagyon jó hatása van. Amit önök küldtek annak köze sincs a Wellstar által értékesített Algához. Már a kivitelezés csomagolás más volt!!....Most meg kaptam rendelésem végre Wellstartól.
Összehasonlítottam a két terméket, színe, összetétele sem ugyanaz!!!...
Tehát kérdésem honnan származik az önök által Wellstar néven terjesztett alga!!!...
A terméket vissza küldöm és kérem a befizetett összeget visszautalni!!
Készítettem fotókat összehasonlítás véget!!!...a másik terméktől tele lettem kiütéssel, fotók vannak!!.. (H. Katalin)