Dr. Keywan Grashoff természetgyógyász és táplálkozási szakorvos, 40 éves szakorvosi gyakorlattal, továbbá a BFA (Alkalmazottak Szövetségi Biztosítási Intézménye) véleményező orvosa és fia alapította a berlini székhellyel működő WellStar céget 2003-ban. Termékfejlesztési alelnök, egy személyben vezető fejlesztő és a cég vitalitás termékének legfőbb őre, amelyek rendelkeznek az ISO 9001 minősítéssel. A cég hazánkban 2007-ben kezdte meg tevékenységét, azaz bevizsgáltatták a termékeiket a TÜV, SÜD, KERMI és a Wessling Hungary Kft-nél, így minden  engedéllyel rendelkeznek. 

Dr. Grashoff praktizálása alatt egyre inkább meggyőződött arról, hogy a modern orvostudomány mind szélesebb skálán küzd a kórok visszaszorításáért, az emberek mégis egyre fiatalabban betegszenek meg. Többek között ez a felismerés irányította érdeklődését a természetgyógyászat felé. 


Kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy a betegségek 80%-a valamilyen hiányállapotra vezethető vissza, amit az élelmiszereinkben található - riasztó arányban csökkenő - vitális anyagok hiánya okoz. Azok a táplálékok, amelyek még évtizedekkel ezelőtt tele voltak éltető anyagokkal, manapság akár 80%-kal kevesebbet tartalmaznak, ami nem elegendő az egészség megőrzéséhez. A tények összegzéseként egyetlen lényeges következményt vont le saját munkájában:

"Az embereknek a jövőben nem arra van szükségük, hogy még több gyógyszert szedjenek, hanem arra, hogy ismét elegendő, természetes alapú vitális anyagot fogyasszanak, amely szervezetüket megfelelően támogatja abban, hogy erőteljesek és egészségesek maradjanak, és a betegségek elkerüljék őket.”

Hosszú évek teltek el, amíg Dr. Keywan Grashoff erre irányuló kutató munkája során rátalált a mikroalgákra, amelyek közül a receptura létrehozásához négy algafajtát talált a legalkalmasabbnak: a Spirulina Platensis-t, a Chlorella Vulgaris-t, a Lithothamnium Calcareum-ot és a Haematococcus Pluvialis-t. Fontosnak tartotta, hogy ezek az egysejtű élőlények kristálytiszta vízben, algafarmokon legyenek termesztve, ugyanis vizeink szennyezettsége miatt csak így lehet biztosítani, hogy toxikus anyagokat ne tartalmazzanak a WellStar készítmények.